Herberg en tolkantoor

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg en tolkantoor

Beschrijving

Voormalige herberg, reeds bekend van 1625, en tevens tolhuis van Strobrugge. In de 18de eeuw vermeld als herberg "De Kroon". Het café werd naar verluidt na een bezoek van koning Leopold II omgedoopt tot "Au Pavillon Royal", in 1933 veranderd tot "In de Rust der Toeristen, Tolagentschap". Herberg tot de verkoop in 1972, erna door de nieuwe eigenaar grondig gerenoveerd.

• NOTTEBOOM H., Strobrugge, in Heemkundige bijdragen uit het Meetjesland, II, 1, 1988, p. 26-40.
  • VAN VOOREN G., Op verkenning door het grensgebied Strobrugge, Eede, Middelburg, Helle, Sint-Kruis, in Heemkundige bijdragen uit het Meetjesland, III, 3, 1989, p. 113-132.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen