erfgoedobject

Eclectisch kasteel met siertuin

bouwkundig / landschappelijk element
ID
52072
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/52072

Juridische gevolgen

Beschrijving

Eclectisch 'kasteeltje' in een beboomde tuin, uit het begin van de 20ste eeuw. Typerende afwisseling van rode en gele baksteen, centrale portaalerker uitlopend op toren en hoekarkeltjes met leien spits.


Bron: VANNESTE P. met medewerking van DE LEEUW S. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Gistel, Deelgemeenten Moere, Snaaskerke en Zevekote, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL3, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Vanneste, Pol
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

Tuin

Siertuin met gekasseide inrit en omgevende gevarieerde beplanting van onder meer wilde paardenkastanje, gewone es, bruine beuk en bloeiende sierstruiken. De tuin is deels omhaagd, maar langs de straatzijde afgesloten met een recenter metalen hekwerk op gecementeerde plint. Het metselwerk van de twee bakstenen vierkante hekpijlers sluit aan bij dat van de woning: rode baksteen met gele sierbanden, bekroond door een gele boogfries (referend aan de hoekarkeltjes van het landhuis) en hardstenen deksteen. Het smeedijzeren hek met klimmend verloop naar de makelaar heeft op een vlam uitlopende stijlen.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Eclectisch kasteel met siertuin [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/52072 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.