Eclectisch kasteel met siertuin

bouwkundig / landschappelijk element

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch kasteel

Beschrijving

Eclectisch 'kasteeltje' in een beboomde tuin, uit het begin van de 20ste eeuw. Typerende afwisseling van rode en gele baksteen, centrale portaalerker uitlopend op toren en hoekarkeltjes met leien spits.

Auteurs: Vanneste, Pol

Tuin

Siertuin met gekasseide inrit en omgevende gevarieerde beplanting van onder meer wilde paardenkastanje, gewone es, bruine beuk en bloeiende sierstruiken. De tuin is deels omhaagd, maar langs de straatzijde afgesloten met een recenter metalen hekwerk op gecementeerde plint. Het metselwerk van de twee bakstenen vierkante hekpijlers sluit aan bij dat van de woning: rode baksteen met gele sierbanden, bekroond door een gele boogfries (referend aan de hoekarkeltjes van het landhuis) en hardstenen deksteen. Het smeedijzeren hek met klimmend verloop naar de makelaar heeft op een vlam uitlopende stijlen.