Wegkapelletje

Gemeente Gistel

• Adrescontrole Gistel (adrescontroles: 10-12-2007 - 10-12-2007).
  • Inventarisatie Gistel (geografische inventarisatie: 01-01-2001 - 31-12-2001).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Wegkapelletje

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Abdij Ten Putte met omgeving

Beschrijving

Wegkapelletje uit het laatste kwart van de 19de eeuw of het begin 20ste eeuw (blijkens een vergelijking tussen de kaarten van het Militair Cartografisch Instituut, opmetingen 1883 en 1911). Sober bakstenen gebouwtje met rondboogportaal tussen pilasters. Merkwaardig interieur met geglazuurde wandtegels met opschrift "R. Devriese et fils Revêtements Ostende".

Bron: Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Gistel, Deelgemeenten Moere, Snaaskerke en Zevekote, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL3, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Vanneste, Pol