Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Winkelhuis in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1871 opgetrokken in opdracht van de heer C.L. Scheppers. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden. Het pand werd gesloopt voor een nieuwbouwflat in 1978.

Rijwoning van drie traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, beëindigd door een klassiek hoofdgestel met verdiept fries en houten kroonlijst op voluutconsoles. Rechthoekige bovenvensters in geriemde omlijsting met oren en bewerkte sleutels, op de eerste verdieping met kordonvormende lekdrempels boven verdiepte panelen, hogerop met individuele lekdrempels op consooltjes waartussen paneelwerk. Verbouwde begane grond; oorspronkelijk klassieke houten winkelpui met vitrine tussen zijportaal en privé-ingang, plint, pilasters en entablement.