Basisschool De Klimop

Gemeente Gistel
Locatie Putbekestraat 30, Gistel (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Gistel (adrescontroles: 10-12-2007 - 10-12-2007).
  • Inventarisatie Gistel (geografische inventarisatie: 01-01-2001 - 31-12-2001).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Basisschool De Klimop

Beschrijving

Putbekestraat nr. 8. Basisschool zogenaamd "De Klimop" van het Gemeenschapsonderwijs. Bestaat uit een jaren zestig-vleugel en een vleugel waarvan eerste steenlegging in 1978 naar ontwerp van groep Planning (Brugge). Laatst genoemde vleugel wordt gekenmerkt door een vormenspel van volumes (betonsteen) onder platte daken en overkragende luifels.

Informatie dienst gebouwen van het gemeenschapsonderwijs.

Bron: Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Gistel, Deelgemeenten Moere, Snaaskerke en Zevekote, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL3, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Vanneste, Pol