Klooster met kapel en school

Gemeente Gistel
Locatie Zevekotestraat 58, 58B, Gistel (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Gistel (adrescontroles: 10-12-2007 - 10-12-2007).
  • Inventarisatie Gistel (geografische inventarisatie: 01-01-2001 - 31-12-2001).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Klooster met kapel en school

Beschrijving

Zevekotestraat nr. 58 (a, a2, b)/ Schoolstraat. Hoekcomplex van klooster met kapel (zusters van Maria van Pittem) en school uit de jaren 1920-1930. Architectuur met een regionalistische inslag: lijstgevels onderbroken door risalieten oplopend in trap- en tuitgevels, rode baksteenbouw met gebruik van gele baksteen voor de omlijsting van de muuropeningen in een tudorboognis, deels bewaard houtwerk met kleine roedeverdeling in de bovenlichten.

Eenbeukige kapel met neogotische inslag haaks op de Schoolstraat.

Bron: Vanneste P. met medewerking van De Leeuw S. 2003: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Gistel, Deelgemeenten Moere, Snaaskerke en Zevekote, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL3, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Vanneste, Pol