Parochiekerk Sint-Jan

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Parochiekerk Sint-Jan

Beschrijving

Moderne wijkkerk naar ontwerp van P. Neefs. Ingewijd in 1973, ingetekend op het kadaster in 1974. Vrij strakke baksteenbouw op vijfzijdige plattegrond, voorafgegaan door een rechthoekig ingangsportaal, beide onder plat dak; register van rechthoekige vensters bovenaan.

Het interieur vertoont een grote halfcirkelvormige ruimte, die wordt verlicht door zij- en dakvensters. Eigentijds mobilair.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Balen, schetsen 1974/19.
  • DE KOONING M., Paul Neefs, (Vlees en Beton nummers 19-20, 1992, p. 67-69).

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde