Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Beschrijving

Gelegen ter hoogte van nummer 63 en opgetrokken in 1930 (zie driehoekig, geschilderd paneel boven de deur), ter vervanging van het "Vendelbeeks kapelletje", dat qua vermelding opklimt tot circa 1400. Op het kadaster pas ingetekend in 1953.

Gelegen op een omhaagd, gekasseid perceeltje. Vrij eenvoudige kapel op rechthoekige plattegrond met driezijdig uitspringend koor. Baksteenbouw op met schijnvoegen gecementeerde plint, onder overkragend, afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien). Korfboogdeur onder bakstenen druiplijst, rechthoekige drielichtsvensters met beschilderde lateien en lekdrempels in de zijgevels en spitsboogvensters in het koor.

Eenvoudig bakstenen interieur met neogotisch houten altaar.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Balen, schetsen 1953/176.