Salmgang

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Salmgang

Beschrijving

Verbouwd pand met toegang tot de zogenaamde "Salmgang", links en rechts bij de ingang ziet men nog de inkervingen voor het plaatsen van een schot bij overstromingen. Lange smalle gang die via een korfboogvormige doorgang uitkomt op een steegje parallel aan het Klapdorp. Aan de noordzijde hiervan lage huisjes van twee traveeën en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan Klapdorp) met dakvensters met puntgeveltjes mogelijk daterend uit de 18de eeuw. Aan de zuidzijde recentere huisjes van twee traveeën en twee bouwlagen mogelijk daterend uit de 19de eeuw; in een kleine nis een Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met kind op linkerarm.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine