Directeurswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Directeurswoning

Beschrijving

Monumentaal geheel, circa 1890 gebouwd als woning voor J. Bellefroid, toenmalig directeur van VM, reeds in 1906 verbouwd tot hotel-casino en vanaf 1921 ingericht als coöperatief.

Witgeschilderd, onderkelderd complex met verspringende volumes van twee bouwlagen, opgetrokken uit baksteen onder ten dele overkragende, gecombineerde bedaking (nok parallel aan en loodrecht op de straat, kunstleien). Steekbogige vensters op beschilderde lekdrempels, veelal onder doorgetrokken druiplijst en beluikt op de begane grond. Steekboogdeuren. Aflijnende houten kroonlijsten, baksteenfries aan straatzijde.