Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand

Kapel van 1841, zie traliewerk deur. In de volksmond ook "Haveskapel" of "Heivoortkapel" genoemd.

Neoclassicistische bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond onder leien zadeldak (nok parallel aan straat) met lagere halfronde koorsluiting. Naar verluidt opgetrokken met afbraakstenen van de vroegere Boskapel in de Lichtenboslaan.

Puntgevel met rondbogig spaarveld en rechthoekige deur onder arduinen latei; ijzeren traliewerk met vermelding "anno"/ "1841". Kleine halfronde venstertjes in de zijgevels en omlopende overhoekse baksteenfries.

Bepleisterd en beschilderd interieur met tongewelf en rode tegelvloer. Eenvoudig houten altaar. Oorspronkelijke houten madonna uit de eerste helft van de 18de eeuw, gestolen in 1991 en vervangen door een plaasteren kopie.

• SWINNEN J., Kunstdieven in de Haveskapel, ('t Schreneel, Jaarboek 9, 1992, p. 120-122).