Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Vrijstaande villa van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien) met uitgewerkte, centrale dakkapel, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Dubbelhuis met lijstgevel gemarkeerd door gecementeerde muurbanden en centrale loggia met ten dele betegelde wanden; zijrisalieten uitlopend op puntgevel met uitgewerkte, houten windborden. Rechthoekige vensters in gecementeerde, geblokte omlijsting, op de begane grond voorzien van rolluikkasten. Dito deur. Aflijnende fries met tegelpanelen en houten kroonlijst op klossen en tandlijst. Gecementeerde rechter zijgevel met aangebouwde garages.

Links aansluitend dienstgebouw van drie + twee traveeën en twee bouwlagen onder afgeknotte bedaking. Steekbogige muuropeningen; aflijnende tegelfries en gebroken houten kroonlijst.