• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), naar verluidt naar ontwerp van J. Van den Plas opgericht in 1904; samen met nummer 19 op het kadaster geregistreerd in 1905.

Combinatie van lijst- en tuitgevel van baksteen op gecementeerde plint. Horizontaal accent door puilijst, doorlopende lekdrempels, gecementeerde banden en rechthoekige maskerkoppanelen. Steekboogvormige benedenvensters met sluitsteen en gebogen waterlijst; rechthoekige bovenvensters onder boogvelden met maskerkoppen. Steekboogdeur met neorenaissance getint houtwerk.

Interieur: gang met landschapsmuurschilderingen, naar verluidt door J.B. Stessens.

Renovatie in het voorjaar 2001: verbouwen van de woning tot centrum voor basiseducatie naar ontwerp van P. Van Roy.

• Gegevens verstrekt door L. Meesters.
  • Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Geel, schetsen 1905/54.