erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
52297
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/52297

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 29-03-2019

Beschrijving

Alleenstaand enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Combinatie van lijst- en puntgevel met houten kroonlijst en overkragende houten windborden met ijzeren bekroning voor het risaliet.

Baksteenbouw met verwerking van witte en gekleurde baksteen voor banden, rollagen en decoratieve motieven; tegelpanelen op de borstwering. Gevarieerde muuropeningen: steekboogvormig op de benedenverdieping, rechthoekig onder arduinen latei met consoles en rondboogvelden met bepleisterde reliëfs op bovenverdieping en rondboogvenster in top.


Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Steyaert, Rita
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/52297 (Geraadpleegd op 01-03-2021)