Reeks burgerhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Reeks burgerhuizen

Beschrijving

Ten dele aangepaste, art-deco-getinte enkelhuizen onder zadeldaken (nok parallel aan de straat, pannen en kunstleien), uit de eerste helft van de 20ste eeuw, op het kadaster geregistreerd in 1928 (nummers 29-31), 1932 (nummer 33) en 1933 (nummer 27), nnummers 27, 31 en 33 naar verluidt mogelijk naar ontwerp van architect J. Lenaerts.

Bakstenen lijstgevels met risalieten onder topbekroning. Gevarieerde muuropeningen. Nummer 27 en 33 met driezijdige erker en bekronende balkonleuning. Nummer 27 begin 2000 aangepast met nieuw schrijnwerk en verbouwingen in interieur.

• Gegevens verstrekt door L. Meesters.
  • Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Geel, schetsen 1928/31, 1932/34 en 1933/31.