Herenhuis met barokpoort

Beschrijving

Statig dubbelhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen), vermoedelijk uit de eerste helft van de 18de eeuw. Gecementeerde lijstgevel met rechte ankers en rechthoekige naar boven toe verkleinende vensters; oorspronkelijke daklijst van witte natuursteen. Laat-barokke rondboogpoort te dateren omstreeks 1700, in een geprofileerde hardstenen omlijsting met sleutel, imposten, neuten en paneelwerk in de zwikken, afgedekt met een gekorniste waterlijst. Voormalige halsvormige achtergevel.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine