Herenhuis het Hooghuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis het Hooghuis

Beschrijving

Drie winkelhuizen, aanvankelijk één herenhuis zogenaamd het Hooghuis, totaal acht traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), oudere kern, nummers 29-31 met 19de-eeuws uitzicht, sterk aangepaste nummer 33. Gedecapeerde (nummer 33) en bepleisterde en beschilderde lijstgevels met rechthoekige muuropeningen. Nummers 29-31 met bovenvensters in geriemde omlijsting met rocaillesluitstenen op doorlopende lekdrempels. Aangepaste gelijkvloerse verdieping. Haakse achterbouw.

Achteraan gebouwen van de voormalige stoombrouwerij van de gebroeders Charles en Louis Aerts, opgericht in 1908 en stilgelegd in 1914, nadien aannemersbedrijf Willems. Industriële baksteenbouw met verspringende volumes onder plat dak of zadeldak, gevarieerde muuropeningen. Ronde fabrieksschouw van 1908.

• Gegevens verstrekt door M. De Bont.

Auteurs: Steyaert, Rita