Eenheidsbebouwing in spiegelbeeld

Beschrijving

Eenheidsbebouwing in spiegelbeeld. Bakstenen lijstgevel van drie bouwlagen opgetrokken uit gele baksteen met contrasterend gebruik van bruine baksteen, brede witgeschilderde banden en muurdammen bekleed met groene tegels. Centrale gevelpartij licht uitspringend, met vensterregisters, inspringende deuren en deurvensters met balkon (tweede bouwlaag). Eerste travee met rechthoekig venster onder smalle, gevelhoge lichtsleuf eindigend op radvenster.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Steyaert, Rita