Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkel

Beschrijving

Enkelhuis van twee traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

Bakstenen lijstgevel met contrasterend gebruik van donkere baksteen. Bovenverdieping gemarkeerd door uitspringend, boven de kroonlijst getrapt eindigend gevelvlak. Rondboogvormige muuropeningen, breder winkelraam.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Steyaert, Rita