Directeurswoning Janssens

Beschrijving

Voormalige villa van Arthur Janssens eertijds opgericht ten noorden van de vroegere sigarenfabriek Janssens. Aangepast alleenstaand herenhuis van circa 1900, op het kadaster geregistreerd in 1902.

Complex van verspringende bakstenen lijst- en topgevels met contrasterende banden onder een leien bedaking (nok parallel aan de straat). Rechts markant risaliet met in- en uitgezwenkte topgevel met kordons, bolornamenten en afsluitend gebogen fronton, driezijdige erker. Noordelijke zijgevel met hogere torenvormige travee onder schilddak met vorstkam. Overwegend rechthoekige muuropeningen. Verbouwde begane grond en recent zuidelijk aanbouwsel ten behoeve van de garage-uitbating.

Auteurs: Steyaert, Rita