Eenheidsbebouwing

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenheidsbebouwing

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van totaal vijf traveeën en twee bouwlagen, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Baksteenbouw met verhoogde begane grond op een natuurstenen plint, gebruik van gele baksteen voor banden en rollagen, sierankers. Segmentboogvormige muuropeningen. Vooruitspringende uiterste travee met hoger opgaande puntgevels en in drielicht geplaatste vensters, in de top uitgewerkt als rondboog. Nummer 29: noordgevel met erkers, onder meer met art-decogetint glas-in-loodraam met afbeelding van een hert. Interieur met wit marmeren schouw, parket en deuren met art-deco-getint glas in lood.

Auteurs: Steyaert, Rita