Badhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Badhuis

Beschrijving

Volgens L. Vansant en S. Geerinckx opgericht als eerste badhuis in 1890. Complex met hoofdvleugel van twee traveeën en twee bouwlagen onder achteraan afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien), van circa 1900. Onderkelderde baksteenbouw, puntgevel met Brugse travee en gebruik van gesinterde steen voor banden, rollagen en borstweringen, arduin voor de dekstenen. Zijgevels met aflijnende baksteenfriezen. Steekboogvormige vensters. Links lager T-vormig aanbouwsel met gelijkaardig uitzicht. Beboomde voortuin.

• GEERINCKX S., Het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis van Geel, Verhandeling Hoger Instituut voor Architectuurwetenschappen Henri Van de Veld), Antwerpen, 1999, p. 31.
  • VANSANT L., Over de Bocht en Holven, Tessenderlo, 1985.

Auteurs: Steyaert, Rita