Hoeve Kievithoeve of Kleyn Kievit Hof

Beschrijving

Waarschijnlijk in het derde kwart van de 18de eeuw gebouwd als ontginningshoeve op de Geelse Aard. Eind 18de eeuw tot circa 1830 in handen van de familie van der Gracht de Rommerswael, heren van Tielen en Terlo (Kasterlee), nadien bezit van een Leuvense rentenier Stas en circa 1838 aangekocht door baron Coppens, die de Kievithoeve circa 1845-1855 liet vergroten tot een uitgestrekte vierkanthoeve met latere uitbreidingen en aanpassingen (zie mutatieschetsen van het kadaster).

Eertijds omgrachte hoeve, heden aangepaste bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen en golfplaten), rechthoekige muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Geel, onder andere schetsen 1893/1, 1906/1.

Auteurs: Steyaert, Rita