Villa Kievithof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Kievithof

Beschrijving

Oorspronkelijk omgrachte "Villa de Grote Kievit" (zie Vandermaelenkaart) in ontwerp van baron Coppens opgetrokken vóór 1844 in de omgeving van de Kievithoeve, rond 1905 naar ontwerp van J. Van den Plas volledig herbouwd in opdracht van Octaaf Wouters Coppens.

Alleenstaand dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Baksteenbouw met gebruik van witte baksteen voor banden. Risalietvormende ingangstravee met cottage-elementen zoals de overkraging van het dak en de overluifelde deur onder het balkon. Rechthoekige vensters onder I-balken op gelijkvloerse verdieping, steekboogvensters op bovenverdieping.

• Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumenten & Landschappen, Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Antwerpen, Monumenten en Landschappen, Dossier A/0551.
  • S.N., Geel van gisteren tot morgen, Mol-Geel, sine dato, p. 134.

Auteurs: Steyaert, Rita