Gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Geheel van twee gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag uit 1880 gebouwd in opdracht van de heer F. Van Neylen. Uit het bouwdossier vallen ontwerper noch aannemer af te leiden. Nummer 92 is gesloopt voor een nieuwbouwflat in 2006, nummer 94 is vernield door een explosie in 1989.

Rijwoningen van elk drie traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels, oorspronkelijk op een klassieke houten winkelpui met zij- en privéportaal, pilasters en entablement. Regelmatig ordonnantieschema opgebouwd uit registers van rechthoekige vensters in geriemde omlijsting met sleutel en kordonvormende lekdrempels. Klassiek hoofdgestel met panelenfries en houten kroonlijst op consoles. Verbouwde puien.