Windmolen Molen van 't Veld

Beschrijving

Houten standaardwindmolen in 1796 opgericht in gehucht Achterheide te Heist-op-den-Berg. In 1823 overgebracht naar Geel-Elsum en in 1992 naar Ten Aard in de directe omgeving van de Worfthoeve annex bakkerijmuseum. Restauratie naar ontwerp van P. Gevers in 1992-1993.

Houten standaardwindmolen met halfopen voet waarop telmerken, bakstenen teerlingen en leien kap, gelegen op een molenberg.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Steyaert, Rita