Parochiekerk Heilig Hart

Beschrijving

Oude kerk van 1907-1908 naar ontwerp van J. Taeymans vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog, in 1951-1952 heropgebouwd naar ontwerp van S. Strauven.

Georiënteerde kerk met basilicale opstand en omliggend, omhaagd en ommuurd kerkhof. Schip en zijbeuken van zeven traveeën en koor van één rechte travee en apsis met lagere kooromgang, ingebouwde vierkante toren van vijf geledingen onder naaldspits ten zuidwesten. Baksteenbouw onder leien zadeldak. Traveeën geritmeerd door steunberen waartussen per drie gekoppelde vensters, rondboogvormig in het schip, rechthoekig in de zijbeuken. Toren met rondboogvormige muuropeningen. Westelijke puntgevel met uitspringend, driehoekig afgesloten portaal. Verdiepte rondboogdeur in brede, geprofileerde omlijsting van (imitatie?)natuursteen.

Interieur met rondboogarcaden en paraboolgewelven. Mobilair, onder meer zwart marmeren altaar, uit de bouwperiode.

Auteurs: Steyaert, Rita