Meisjesschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Meisjesschool

Beschrijving

Ten Westen van de kerk gelegen school uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, opgericht als meisjesschool. Haakse schoolvleugels van één tot twee bouwlagen onder, deels afgewolfde, zadeldaken (nok parallel aan en loodrecht op de straat, kunstleien en golfplaten), gelegen ten zuiden en ten westen van een rechthoekige speelplaats en van het kerkhof gescheiden door een haag.

Sobere baksteenbouw met segmentboogvormige en rechthoekige muuropeningen, laatstgenoemde onder I-profielen. Aan de straat: linkervleugel met sporadisch gebruik van gesinterde steen. Hogere, torenvormige hoektravee met dakvenster en tentdak.

Auteurs: Steyaert, Rita