Dorpsschool met onderwijzerswoning

Beschrijving

Dorpsschool met onderwijzerswoning van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), uit 190? naar ontwerp van (P.) J. Taeymans (?), (zie verweerde en nagenoeg onleesbare gevelsteen in linker zijgevel), op het kadaster geregistreerd in 1909.

Bakstenen lijstgevel met gebruik van gesinterde steen voor de plint, banden en de panelen op de borstwering met centraal diamantkopmotief van arduin. Eveneens hardstenen gelede architraaf, dorpels en tussendorpels van de rechthoekige vensters onder I-balken. Rechthoekige deur met bovenlicht onder segmentboogveld. Lage aansluitende schoolvleugel van vijf traveeën met aangepaste muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Geel, schetsen 1909/137.

Auteurs: Steyaert, Rita