• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, mogelijk met oudere kern.

Neoclassicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel met gecementeerde plint en imitatievoegen. Benedenverdieping onder geprofileerde puilijst; borstwering met rechthoekige panelen afwisselend met diamantkoppen; afsluitende beraapte fries en houten kroonlijst op klossen.

Steekboogvormige muuropeningen, op begane grond in bandomlijsting onder waterlijstje, op bovenverdieping in geriemde omlijsting. Bewaard houtwerk, trompe-l'oeil als rechter bovenvenster. Centrale deur en poort rechts.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde