Twee stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Nagenoeg identieke enkelhuizen van telkens drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen en kunstleien), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Bakstenen lijstgevels met doorlopende lekdrempels en beschilderde muurband op bovenverdieping, panelenfriezen en nummer 20 met bewaarde houten kroonlijst met tandlijst op klossen en langgerekte bladwerkconsoles. Steekboogvormige muuropeningen.

Nummer 20 met deur in arduinen bandomlijsting met sleutel, nummer 22 met bredere poort. Nummer 20 met voetschraper en verluchtingsroostertjes.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde