Beschrijving

Oude inplanting, het huidige woonhuisgedeelte als een langgestrekte hoeve (nok loodrecht op de straat) weergegeven op de Ferrariskaart. In de eerste helft van de 19de eeuw uitgegroeid tot een L-vormig geheel door het toevoegen van een dienstgebouw achteraan het erf. In de tweede helft van de 19de eeuw werd ook de zuidelijke zijde van het erf bebouwd.

Thans U-vormige hoeve, de open zijde van het erf aan de straat gelegen en hier door middel van een ijzeren hek afgesloten. Mestvaalt centraal op het erf. Gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen). Woonhuis (eerste helft 19de eeuw) en ertegenover gelegen stal (tweede helft 19de eeuw) van één bouwlaag, behielden gedeeltelijk hun oorpsronkelijke vakwerkbouw: ankerbalkgebint, overpleisterd en lichtblauw gekalkt, op een lage bakstenen stoel en gepikte plint. Gewijzigde muuropeningen. De bakstenen gedeelten, onder meer de dwarsschuur met aansluitende stal achteraan het erf, dateren uit eind 19de eeuw.