Winkel- en woonhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkel- en woonhuizen

Beschrijving

Sterk aangepaste panden met oudere kern. Volgens kadasterschetsen oorspronkelijk één pand met vleugels rondom een centrale binnenplaats, in de loop van de 19de en de 20ste eeuw gesplitst en meermaals verbouwd en aangepast.

Nummer 11: voormalige bakkerij en rijkswachtkazerne (1909 en volgende). Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met bovenvensters in geriemde omlijsting. In laatste travee vernieuwde deuren in een beschilderde en geringde rondboogomlijsting van zandsteen met uitgewerkte sleutel.

Nummer 9 met gelijkaardige bovenvensters.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Meerhout, 1840/4, 1843/6, 1854/12, 1896/9 en 1941/13.