Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Achterin gelegen alleenstaand dubbelhuis van twee + vijf traveeƫn en twee bouwlagen onder schilddak (nok loodrecht op de straat, kunstleien), in benedenvensters van achtergevel gedateerd "van 't jaar 1929", op het kadaster geregistreerd in 1927.

Bakstenen lijstgevels gemarkeerd door brede beschilderde banden en fijnere banden van witte baksteen, laatstgenoemde ook gebruikt voor de ontlastingsbogen. Rechthoekige muuropeningen onder getoogde boogvelden. Hoger centraal ingangsrisaliet met gebogen afgesloten verhoogde halsgevel. Omringende tuin.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Meerhout, schetsen, 1927/39.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde, Steyaert, Rita