Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch herenhuis, volgens de bouwaanvraag uit 1828 opgetrokken in opdracht van Schwartz. Rijwoning oorspronkelijk met enkelhuisopstand van zes traveeën en drie bouwlagen onder een schilddak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met naar boven toe verkleinende ordonnantie, geleed door de puilijst. Regelmatige registers van rechthoekige muuropeningen met hardstenen lekdrempels, haast vierkant op de hoogste verdieping. Klassiek hoofdgestel met houten kroonlijst. Verbouwde pui.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita; Manderyck, Madeleine