Kerkhof en grafmonument

Beschrijving

Kerkhof gelegen rondom de kerk, met neogotisch grafmonument van de familie Dox. Rechthoekige, bakstenen grafkelder met op de hoeken van de arduinen dekplaat vier ijzeren lantarens, centraal gietijzeren kruisbeeld met Christusfiguur, kruisarmen eindigend op gedecoreerde vierpassen, bewerkte neogotische sokkel met opschriften, neogotisch traceerwerk en puntgeveltjes met hogels en kruisbloemen.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs : Steyaert, Rita, Kennes, Hilde