Kapel van Sint-Jan Baptist

Beschrijving

Kapel van Sint-Jan Baptist, tevens toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw. In oude Gestelse registers wordt naar verluidt reeds een kapel vermeld in 1699, bijgevolg verwijst het geschilderde jaartal 1783 boven de deur mogelijk naar een herstelling of wederopbouw van de kapel.

Bepleisterde, rechthoekige kapel onder zadeldak (nok loodrecht op straat, Vlaamse pannen) omgeven door lindebomen. Rechthoekige deur met opengewerkt bovendeel: rasterwerk met centraal floraal motief in cartouche. Verankerde achtergevel.

Bepleisterd en beschilderd interieur met herbeschilderd barok getint altaar, cementtegelvloer.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde