School en onderwijzerswoning

Beschrijving

Gerenoveerde school annex onderwijzerswoning, in kern schoolvleugel van drie traveeën naar ontwerp van J. Van Gastel van 1857 (zie gevelsteen), later uitgebreid naar ontwerp van P.J. Taeymans van 1878; onderwijzerswoning eveneens naar ontwerp van P.J. Taeymans van 1881 opgericht in 1882 (zie gevelsteen).

Schoolvleugel van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen). Witgeschilderde baksteenbouw geritmeerd door lisenen, rechthoekige vensters met afgeronde bovenhoeken.

Voormalige onderwijzerswoning van drie traveeën en twee bouwlagen op L-vormige plattegrond, haaks zadeldak (nok loodrecht op en parallel aan de straat, pannen en kunstleien). Baksteenbouw met verspringende gevellijn en steekboogvormige muuropeningen.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde