Reeks arbeiderswoningen

Beschrijving

Reeks arbeiderswoningen met lijstgevels in repeterend schema; enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), ingetekend op het kadaster in 1908.

Typische verwerking van gesinterde baksteen voor muurbanden en fries; eenvoudige steekbogige muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen 1908/46.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Mol, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N5, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde