Eenheidsbebouwing

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eenheidsbebouwing

Beschrijving

Nagenoeg intact bewaarde eenheidsbebouwing, bestaande uit drie eengezinswoningen, samen zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), waarvoor niet-gesigneerde bouwaanvraag van 1903.

Enkelhuizen met bakstenen lijstgevels, waarvan het horizontalisme verbroken wordt door een licht uitspringende puntgevel met overkragende bedaking in de tweede en zesde travee. Karakteristieke verwerking van gesinterde baksteen in combinatie met cementering voor muurbanden en friezen. Steekbogige muuropeningen.

• Gemeentelijk Archief Molse Kamer voor Heemkunde, 1.778.511, Bouwaanvragen, 1901-1905.