Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Typische, vrijstaande villa met omheind voortuintje, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Onderkelderde, baksteenbouw op natuurstenen plint, drie traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen).

Lijstgevel met typische verwerking van gele baksteen voor muurbanden en rollagen, arduin voor de ten dele doorgetrokken lekdrempels en puilijst. Linker risaliet met markante houten erker. Steekbogige muuropeningen met bewaard houtwerk. Rechter zijgevel met rechthoekige uitbouw van twee bouwlagen onder plat dak.