Pastorie van het gasthuis

Beschrijving

Voormalige pastorie van het gasthuis. Vrijstaand, onderkelderd herenhuis met bakstenen lijstgevel begrensd door hoeklisenen, dubbelhuisopstand van drie à vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), van 1928. Decoratieve verwerking van gele baksteen voor muurbanden en rollagen, arduin voor lekdrempels, hoek- en sluitstenen en deuromlijsting. Deurrisaliet en steekbogige muuropeningen. Aflijnende boogfries onder houten kroonlijst op klossen. Links ommuurde tuin.

• BERGHMANS J., Van pestkapel tot gasthuis. Armen- en ziekenzorg te Mol en omliggende. Proeve van sociale geschiedschrijving, Mol, 1987, p. 159.