Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand en onderkelderd burgerhuis met ten dele gebogen gevellijnen, volgens de eigenaar van 1907, op het kadaster geregistreerd in 1911 op een voorheen onbebouwd perceel; enkelhuis van één + één achteruitwijkende ingangstravee en twee bouwlagen onder plat dak.

Bakstenen lijstgevel verlevendigd door muurbanden van gele baksteen en natuurstenen onderbouw, linker travee op de bovenverdieping gemarkeerd door licht uitspringende houten erker op uitgelengde arduinen consoles en opengewerkte attiek onder gebogen kroonlijst met gestrekte uiteinden. Rechter travee met overluifelde brede rondboogdeur, toegankelijk via steektrap.

Decoratieve reliëfpanelen met guirlandes op de fries en in enkele boogvelden. Gevarieerde muuropeningen, overwegend rechthoekig op arduinen onderdorpels.

In de jaren 1950 aangepast interieur. Kelder met bewaard troggewelf.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen 1911/46.