Hoekpand Het Vervolg

Beschrijving

Gelegen op de hoek van de Corbiestraat. Zogenaamd "Het Vervolg", met schijnvoegen gecementeerd en beschilderd hoekpand van twee + afgesnuite hoek + twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), in kern mogelijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw; in 1880 wordt op het kadaster een pand geregistreerd op een voorheen onbebouwd perceel; in 1928 wordt echter het huidige volume met de afgeschuinde hoek ingetekend. Aangepaste rechthoekige muuropeningen, ter vervanging van de vroegere steekbogige, zie oude prentkaart. Aflijnende houten kroonlijst op klossen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen 1880/26 en 1928/53.