Polderhoeve - Venakker

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Polderhoeve - Venakker

Beschrijving

Op omhaagd terrein gelegen langgestrekte hoeve, in kern opklimmend tot de 18de eeuw, doch aangepast in de loop van de 20ste eeuw, zie diverse bouwnaden. Een oude prentkaart vertoont een karakteristieke Kempische hoeve met afgewolfd strodak, rondboogdeurtje en voorts rechthoekige muuropeningen.

Heden beschilderde baksteenbouw van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op straat, Vlaamse pannen). Verankerde lijstgevel met rechthoekige, ten dele gedichte muuropeningen onder houten latei. Bouwnaad na de vierde travee en opkamer in zuidoostelijke hoek met bewaard houten kozijnvenster.