Directeurswoning Villa Flora

Beschrijving

Volgens de literatuur opgericht kort vóór de Eerste Wereldoorlog door Fernand Mol (1877-1950), directeur van de "Nouvelles Sablières de Moll", zie inleiding gehucht Donk. Op het kadaster geregistreerd in 1917.

Vrijstaande, onderkelderde baksteenbouw met typisch verspringende volumes van twee bouwlagen onder complexe bedaking (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Lijstgevel met links sterk uitspringende, vijfzijdige uitbouw onder puntgevelbekroning. Eenvoudige rechthoekige vensters en steekbogige kelderopeningen; rondboogdeur. Kwarthol geprofileerde houten kroonlijst.

Aan achterzijde: éénlaags aanbouwsel onder tot terras uitgewerkt plat dak; gecementeerde balustrade met art-decomotieven.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen 1917/36.
  • S.N., Mol-Donk... zoals het groeide, Mol, 1993, 264.