Gemeentelijke jongensschool

Beschrijving

School, van 1926 naar ontwerp van de Molse bouwmeester P. De Tandt; ingetekend op het kadaster in 1927 op een voorheen onbebouwd perceel. Complex van één bouwlaag, opgetrokken uit baksteen onder gecombineerde leien zadeldaken.

Lijstgevel van zes traveeën, per twee gevat in een verdiept rechthoekig gevelvlak met aflijnende baksteenfries, aan weerszijden geflankeerd door een puntgevel van twee traveeën met oculus en klimmende boogfries. Brede steekboogvensters voor de maximale lichtinval. Het horizontalisme wordt versterkt door muurbanden van gesinterde baksteen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen 1927/48.
  • S.N., Achterbos vroeger en nu, Mol, 1989, 357-385.