Tweegezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweegezinswoning

Beschrijving

Intact bewaarde, vrijstaande tweegezinswoning met zowel in hoogte als in diepte verspringende lijstgevels in spiegelbeeld, waarvoor aparte bouwaanvragen van 1936; baksteenbouw van twee + twee traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, kunstleien), uit het tweede kwart van de 20ste eeuw.

Metselwerk uitgevoerd met art-decomotieven. Gevarieerde rechthoekige vensters met typische, horizontale roedeverdeling. Overluifelde en verdiepte rechthoekige deur.

• Archief Technische Dienst Mol, 1.778.511, Bouwaanvragen, 1936/1, nummer 62884 (nummer 108), nummer 62883 (nummer 110).