Sociale woonwijk Cité

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sociale woonwijk Cité

Beschrijving

Symmetrisch ingeplante sociale woonwijk van gekoppelde eengezinswoningen, opgericht door de Molse Bouwmaatschappij voor Goedkope Woningen in 1923, in de onmiddellijke omgeving van de flessenfabriek (Verlipack), als onderkomen voor de arbeiders. Ingetekend op het kadaster in 1923 op een voorheen onbebouwd terrein.

Bakstenen enkelhuizen, telkens twee traveeën en één bouwlaag onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, overwegend mechanische pannen) met klimmende dakvenster. Lijstgevels met veelal rechthoekige muuropeningen, enkele eenvoudige rondboogdeurtjes.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen 1923/7.