Meisjesschool met bijhorend klooster

Beschrijving

Voormalige meisjesschool met bijhorend klooster links, naar ontwerp van A. Ceulemans van 1929, heden in gebruik door de Dienst Opvanggezinnen. Ingetekend op het kadaster in 1929.

Schoolvleugel in gebruik genomen op 15 oktober 1929; baksteenbouw van veertien traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien) tussen zijpuntgevels met aandaken en schouderstukken. Lijstgevel met topgeveltje in vierde travee. Brede rechthoekige vensters voor een optimale lichtinval.

Eenvoudig bakstenen kloostergebouw, van 1930; twee bouwlagen onder haaks in elkaar gewerkt, overkragend zadeldak. Rechthoekige muuropeningen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Mol, schetsen 1929/45.
  • Provinciaal Archief Antwerpen, Scholen, plannen 23, Mol-Donk, dossier 1.